Slow and smoke
Slow and smoke
Our users created 1 238 669 fundraisers and raised 1 383 738 240 zł
What will you fundraise for today?
Description
Kolejna edycja wielkiego grillowania w stylu Slow już 21 października! Ostatnia impreza przerosła nasze oczekiwania więc wracamy :)
Dla nas to coś więcej niż jedzenie, to spotkanie z ludźmi, pozytywne emocje, długie rozmowy o mięsie jak i o życiu. I może troszeczkę alkoholu :D
Ostatnio było ponad 100 osób ! I tym razem chcemy to powtórzyć ! A więc:
Zbierz pozytywnie zakręconych ludzi:
1.ekipę z pracy 2. dawnych znajomych, 3. rodzinę, 4. kolegów ,,po kiju'', 5.koleżanki od ,,baletów'' i zapraszamy na wspólną wyżerkę która jest idealnym wstępem do udanego wieczoru :) .
Ja widzę to tak:
zgadujecie jak największą ekipę znajomych robicie zrzutkę - UWAGA ! powyżej 8 osób dzban zimnego, mokrego piwka gratis ! Pamiętaj, nie ukrywaj danych żebyśmy wiedzieli komu dać jeść :)
wpadacie do MotoPub i odbieracie porządną porcję mięsa :) i nie tylko.
Kiedy: sobota, 21 października, podajemy w godzinach 16:30 - 18:30, a bawimy się do rana!
Miejsce: Motopub
Kwota: 100 zł / porcję
Wszystko co przygotowujemy jest w stylu amerykańskiego Slow and smok barbecue czyli inaczej mówiąc grilla robionego trochę inaczej.
Z angielskiego Slow - powoli oznacza w naszym przypadku 130 stopni i wiele godzin grillowania, a Smoke - dym który tworzymy z sezonowanego przez dwa lata dębu dający prawdziwy amerykański smak potraw nie do osiągnięcia innymi metodami.
A teraz do rzeczy:
Wieprzowy tomahawk - około 200 g schabu z kością, przygotowywany przez 3 godzin w grillu przy temp. 130 st. przyprawy sól, pieprz ! Tak, właśnie nie dodajemy niczego innego. Sól, pieprz i na grilla. I otrzymujemy piękne, smaczne, soczyste mięso o niepowtarzalnym smaku, rozpływające się w ustach. A zrobić soczysty schab nie jest tak łatwo :)
Żeberka wieprzowe - około 200 g z kością, porcje wykrajane z długiej kości, doprawione solą, pieprzem, czosnkiem. We wszystkich kanajpach, pubach, restauracjach podawane są pod sosem BBQ my uważamy, że nasze nie potrzebują sosu. Sprawdź to sam :). Czas przygotowania około 5 h.
Sałatka ziemniaczana - pyszny dodatek skrobiowy do potężnej porcji mięsa.
Colesław - chrupiąca, soczysta surówka z młodej kapusty, idealny dodatek warzywny do naszego przysmaku.
Corn side - przystawka z kukurydzy z odrobiną limonki.
Dodatek specjalny - 50g nasz nowego pomysł których chcemy żebyście ocenili i dali nam znać.
Pytania ? Dzwoń - 792 469 433
There is no description yet.
Create a tracking link to see what impact your share has on this fundraiser.
Create a tracking link to see what impact your share has on this fundraiser.