id: ffvnwh

Wikipedia Odżywiania w POCO56.com. ...wszyscy potrzebujemy Informacji nt. produktów przetworzonych. EBOOK i bonusy w podziękowaniu. Z Twoim wsparciem będziemy skuteczniejsi... dziękujemy!

Wikipedia Odżywiania w POCO56.com. ...wszyscy potrzebujemy Informacji nt. produktów przetworzonych. EBOOK i bonusy w podziękowaniu. Z Twoim wsparciem będziemy skuteczniejsi... dziękujemy!

Our users created 1 220 932 fundraisers and raised 1 334 198 165 zł

What will you fundraise for today?

Updates3

  • 27 stycznia 2024 uruchomiliśmy WikiON - Encyklopedię/Wikipedię Odżywiania Naturalnego

    0Comments
     
    2500 characters

    No comments yet, be first to comment!

    Read more
Add updates and keep supporters informed about the progress of the campaign.

Add updates and keep supporters informed about the progress of the campaign.
This will increase the credibility of your fundraiser and donor engagement.

Description

Uruchomiliśmy Wikipedię Odżywiania, WikiFood + WikiON, w tym Odżywiania Naturalnego (ON). Zobacz co już jest... (test.poco56.com)


---> Ty też możesz ją tworzyć!


Odżywianie - trudny temat? - ale konieczny. Wszyscy chcemy wiedzieć co producenci jeszcze nam zaaplikują stosując wysokie technologie przetwarzania, jak te procesy oraz chemikalia "spożywcze" oddziaływają na nasz cenny organizm.


Na dzień dzisiejszy istnieje tylko 11 międzynarodowych siostrzanych projektów Wiki. My chcemy być nr. 12!


-----------------------------------------------------------------------------

Twoja ZRZUTKA na projekt POCO56.com w tym na Wiki DOmN i różne zadania wokół strony DOmN

-----------------------------------------------------------------------------

Jeśli nie wiadomo o co chodzi - to chodzi o jedzenie - aż tak skomplikowane się TO stało.


My NIE WIEMY tak naprawdę co JEŚĆ. Każdy ma inny pomysł, w tym każdy dietetyk, każdemu się inaczej wydaje... i to chcemy zmienić, bo w zasadzie Odżywianie jest PROSTE do wytłumaczenia i.... zrobienia.


TRUDniejsze jest ON do zrobienia. Nie dość, że trzeba otworzyć się na nowe smaki to jeszcze konsystencja jest nowa, (bardziej chrupiące), żywność wydziela aromaty, nagle przyjmujesz 100% możliwych aktywnych substancji odżywczych. ...stopień witalności z nowej żywności szybuje w górę a ciało wibruje. Do wszystkiego można się przyzwyczaić, nawet do przyjemnego.

A bezpieczeństwo zdrowia się stabilizuje.


Odżywianie Naturalne, ON lub dzisiejsze Odżywianie możliwie Naturalne, DOmN nie jest kolejną Dietą. ON to początek i wyjątek, wśród wszystkich diet. Tak, wszystkie diety mają początek w ON. Więc ON jest czymś co posiadamy w genach, w zasadzie powinniśmy sobie tylko przypomnieć i zastosować w cywilizacyjnym otoczeniu, dlaczego?


Ponieważ, nie możemy polegać na przemysłowej obróbce żywności, dodatkach chemicznych i wymyślnych technologiach tworzeniacoraz to nowych kompozycji smakowych, a której rezultatem jest pokarm, czyli karma dla człowieka (mimo, że tak smakuje) - ponieważ posiadamy wciąż naturalne, dzikie organizmy, które rządzą się naturalnymi prawami biologicznymi.


Jak myślisz, według jakich praw funkcjonuje Twoje Ciało: Praw Natury czy Kult-ury?


WIEMY i JEMY to, co przodkowie wymyślili, a w okresie ostatnich 100 lat spotęgował przemysł spożywczy. A My przy stole (w niewiedzy) ...nie chcemy odmawiać współbiesiadnikom, kult-ywujemy tradycję kulinarną. Nazwałem to zjawisko Kulinarnym Rezultatem Kultury, KRK.


Dlatego utworzenie Wikipedii Odżywiania jest już dziś koniecznym aktem, daje daleko posuniętą perspektywę poradzenia sobie z głodem, chorobami cywilizacyjnymi oraz może być pierwszym ważnym krokiem jaki uczynić może ludzkość w kierunku poprawienia bieżącej sytuacji ekologicznej na Ziemi.


Nie ma co tu dalej rozważać, zapraszam na WikiON wiki.domn.pl - już dziś możesz zacząć tworzyć!.

A zapoznać się z tematem DOmN możesz tutaj  DOmN.pl. Zapraszamy chętnych do współpracy.


Pozdrawiam,

ziomek


Dane finansowe publikujemy poprzez stronę kontakt/domn.pl




stary tekst tej zrzutki, w trakcie edycji.... (też jest w temacie Wikipedii Odżywiania)

---------------------------------------------------------------------------------

WESPRZYJ zachęcamy - prace przy KSIĄŻCE DOmN. Dzięki Twojemu wsparciu pomożesz wielu ludziom. Chcielibyśmy abyś wiedział/a nie tworzymy "dzieła" - robimy wszystko aby nasze zabiegania były skuteczne, aby wiedza, którą przekazujemy oddziaływała, aby była zapamiętana i stosowana. To nie tylko książka, ale i audiobook, ankiety, podcasty, video, które już są. Pracujemy jeszcze nad webinarami.


***** HISTORIA *****

Prawie bez wysiłku napisała się książka pt.: "dzisiejsze Odżywianie (Odchudzanie) możliwie Naturalne". Dokładnie tak. Prawie jak dar z nieba. Książka jest bez kosztów i do pobrania w formie audiobooka i ebooka na stronie domn.pl.

    Na początku miał to być jeden artykuł o nowym kierunku w Odżywianiu dla czasopisma o zdrowiu, ale nagle, po dwóch latach pisania krótkich notatek, zorientowałem się, że tego jest już taaaka ilość (!!!). Że warto się tym podzielić z innymi i napisać książkę, którą też ukończyłem w kilka miesięcy, dopisując na spokojnie łączące je rozdziały.


--------------------------------------------------------------------------------


***** PRZEZNACZENIE *****

Książka podchodzi innowacyjnie do poglądu o Odżywianiu, wprawdzie naukowo ale bez wyliczania kalorii, witamin, minerałów czy wskazywania na wewnętrzne organy - całego niepotrzebnego tzw. "bełkotu naukowego". Nikt z nas przecież nie widział witaminy :-) To wspieranie się niezrozumiałymi terminami przez ostatnie 50 lat, tak mimochodem kamuflowało jednak prostą prawdę o Odżywianiu. Powiedzmy, że był to czas przejściowy aby wreszcie połączyć różne wątki, wiedzę i diety... dziś (jako autor) ponownie chcę się podzielić tą cenną wiedzą, a przekazałem ją jako dobro wspólne (podczas FrutaMANIANA I w czerwcu 2021) na rzecz tworzącej się wielotysięcznej społeczności - już w ten nowoczesny i zarazem najbardziej naturalny sposób się odżywiającej.


Jako autor, z wykształcenia i długiej praktyki jestem specjalistą d/s dietetyki i biologiem. Właściwie tylko z perspektywy biologa najłatwiej widać, czym powinien odżywiać się człowiek... a odżywia się koszmarnie sądząc, że jeśli smakuje i przeżywa kolejny dzień, to to wystarczy!?.... no nie, niestety, przypomina to jazdę na rowerze bez trzymanki: jest fajnie, ekstra powiew wiatru, jednak długo tak nie można, każdy to wie i jest to ryzykowne !


***** o TREŚCI książki *****

Ponieważ nadwaga i otyłość są najbardziej palącym problemem dla wielu... równie dobrze można by książkę zatytułować "dzisiejsze Odchudzanie... sięgnij po szczegóły na stronę domn.pl

r3406329e9fc923a.png

A propos Odchudzania… jest taka mnogość diet, kalkulacji dietetycznych oraz cudownych środków na odchudzanie, że już zupełnie nie wiadomo co wybrać - a naturalna metoda jest jedna. Chodzi o to, że najprzód trzeba pozwolić organizmowi  samodzielnie i dogłębnie się wyregulować a następnie… i to już wszystko! Efektem ubocznym stanie się osiągnięcie zarówno wymarzonej sylwetki, jak i snu, uśmiechu, witalności, ładnej skóry, ruchliwości i kreatywności. Jeśli nie cierpisz na jakąś przewlekłą chorobę... kilka miesięcy i wiemy jak to działa, po pół roku jest po sprawie.


W zamian za wsparcie, jako autor, udostępnię książkę w wersji docelowej ebooka i audiobooka. A póki co, dla potrzebujących natychmiastowego dostępu do nowej wiedzy, przekażę różne nagrania motywacyjne jak i treść roboczej książki w formie ebooka i częściowo audiobooka (w trakcie nagrywania przez autora) bez kosztów. Wszystkie materiały udostępniamy ponadto nieodpłatnie (lub za 1zł) na stronie domn.pl


Książka ukazała w 2022r pod nr. ISBN: 978-83-960203-0-7 (3 nakład)


3ThZHi7yFMtEu28VbNpNLj-IaqJhiPzPt8jCWTY6EWG3jLUzewWlvGn0o4Xy2psvmBfq5TSNk00A2vD8zvJBlbMTBnZBIwiNyZi7QAWiGq1cKwOtxQADcvvt4kOPwWvKiWILn05GW8nTRbmBgC0zrnA7Hi_NCJhT4uLXAWfNLC9e6z7Qucv4JbSh3Q

Książka posiada dwie strony przednie okładki aby mogła poruszyć łatwiej odbiorców o różnej orientacji. 

Elementy angielskojęzyczne nawiązują do przyszłej wersji angielskiej. 

W oryginale część po prawej stronie jest obrócona o 180 stopni.



Próbka nagrania audio fragmentu książki: Dzisiejsze odzywianie możliwie Naturalne_Probka_ALBERT_OSIK_211201.mp3 -

--> http://bit.ly/domn-book-test-audio 


Jestem biologiem z wykształcenia i praktyki. W przeszłości hodowałem najróżniejsze gatunki zwierząt dbając o ich naturalną dietę, do której ich organizmy (identycznie skomplikowane jak nasze ludzkie) zostały przez Naturę utworzone. Zauważyłem ogromną ilość analogii, które ostatecznie wpływają na naszą kondycję, zdrowie, sylwetkę, samopoczucie a nawet witalność i kreatywność.


Otrzymałem pozytywne recenzje na temat książki i jestem przekonany o tym, że może ona pomóc milionom ludzi borykających się z podstawowymi trudnościami wypływającymi z naszej wyaksploatowanej cielesności i mentalności jak: otyłość, bóle w kręgosłupie, problemy trawienne, schorzenia, choroby przewlekłe i cywilizacyjne a nawet błędne poglądy żywieniowe, zapominanie, zmęczenie, depresję i brak stabilnego, dobrego samopoczucia oraz brak po prostu... dobrych pomysłów.


u691287ef1b173fd.jpeg

Fragmenty książki ukazały się w 2021 w specjalistycznym czasopiśmie HARMONIA, Twoje Zdrowie, Twoja Odpowiedzialność

i są kontynuowane w 2022r.


TYTUŁ:  "dzisiejsze Odżywianie możliwie Naturalne".


Dlaczego "dzisiejsze…" ? → ponieważ może już dzisiaj weźmiesz do ust coś co jest właściwe dla Twojego organizmu a nie koniecznie dla Twoich ust, dla Twojego smaku lub wynika z “przyzwoitości”


Dlaczego : “...Odżywianie…”?  → ponieważ chodzi o Życie w Twoich posiłkach nie Kult-urę i Tradycję kulinarną. Wysokoprzetworzone pokarmy pojawiły się zaledwie 100 lat temu, tak jak pojawiły się schorzenia i choroby cywilizacyjne. Wszyscy wiemy i dietetycy trąbią: najwięcej wartości odżywczych jest w surowych produktach !!! W większości wydajemy się głusi na tą informację… i codziennie, po kilka razy, wkładamy do ust martwe, przegotowane, usmażone, uduszone mało wartościowe jedzenie. I łudzimy się, że również “martwe” suplementy coś zmienią. NIe zmienią wiele, ale są w tej sytuacji ważne.


Dlaczego “...możliwie…” ? → ponieważ trudno się przestawić tak od razu na surowe produkty, to niewykonalne i burzące często nasze relacje z innymi. Instytut Żywności i Żywienia zaleca od lat aby “co najmniej połowę z tego, co codziennie spożywamy, stanowiły surowe Warzywa i Owoce”. Nawet to jest trudne do osiągnięcia co zalecają naukowcy. Organizm z pewnością by się “ucieszył” ale “Co tam organizm…” - myślimy. - ważne, że mi smakuje… - to żona przygotowała…. Dlatego możliwie nie od razu, możliwie powoli powinniśmy obrać kurs na zmianę. Z książki dowiemy się jak się przyzwyczaić, jak pokochać nowe smaki, jak się delektować, co się zmieni, kiedy i nasza mentalność przyzwoli na zmianę.


Dlaczego “...Naturalne”? → ponieważ to jest kierunek na nieprzetworzone a więc najbardziej naturalne produkty. Powinniśmy w tym kierunku podążać. Stopniowo coraz więcej naturalnych produktów w naszym menu - to jeset cel ! Produkty Naturalne nigdy już nie będą naturalne, pochodzą z uprawy, plantacji, ogrodnictwa. Ważne jednak, aby zachowały swoją jedyną i tak istotną cechę: aby zachowały w sobie Życie. Zdajesz sobie sprawę “co to znaczy być żywym”. Tak, Ty jesteś żywy. Twoje ciało jest żywe, jest przez to dzikie, nieokiełznane, jest wciąż naturalne, tak jak ukształtowała je biologia naszego gatunku. Wyobrażasz sobie, co się dzieje gdybyś “ugotował swoją rękę”? Powoli, to brzmi absurdalnie, jednak ręka będzie przegotowana, a więc będzie już martwa, bez życia. Wszystkie surowe warzywa i owoce są więc bardziej naturalne, kiedy są surowe = żywe. Tego potrzebujemy również my: może już dzisiaj Odżywimy się możliwie Naturalnie !?


A dlaczego jemy martwe pożywienie? Wyłącznie dlatego ponieważ to nasi przodkowie tak musieli, chcieli i potrzebowali zrobić - aby przetrwać !!!, nie mieli lodówek, zimą nic nie rośnie, nikt nie przywoził im bananów, awokado, mango, winogron, pomidorów... przez cały rok… Ale jednocześnie oni wszyscy żyli w innych, trudniejszych warunkach a przekazali nam Życie. Doceńmy to !


  • Czy znasz ich, tych PRZODKÓW? 
  • Czy pozwalasz sobie ustalać przez innych co masz jeść, nawet jeśli już do tego od urodzenia przywykłaś /łeś?
  • Czy sądzisz, że dobrze wybrali? Oni nie chorowali na choroby cywilizacyjne, to my chorujemy - ponieważ warunki się zmieniły: zaistniał przemysł spożywczy!

---------------------------------------------------------------------------


Kamila Kubecka

Ziemowit Gólski

There is no description yet.

There is no description yet.

The world's first card for receiving payments. The Payment Card.
The world's first card for receiving payments. The Payment Card.
Find out more

Offers/auctions 1

Buy, Support.

Buy, Support. Read more

Created by Organiser:
Others
Ebook i wiele bonusów: audio, video, podcasty...
Dziękujemy za chęć Twojego wsparcia ! Nie rozpisaliśmy nagród wg. wysokości wsparcia ponieważ przekazujemy całą wiedzę praktycznie za darmo. Za wsparc...
1 zł

Sold: 8

Donations 36

 
Hidden data
1 zł
 
Hidden data
1 zł
 
Anna Toniawska
50 zł
 
Hidden data
1 zł
 
Adam Dyrcz
1 zł
 
Adalbert Zapalski
10 zł
 
Hidden data
1 zł
 
Hidden data
1 zł
 
Hidden data
1 zł
See more

Comments 3

 
2500 characters
  •  
    Anonymous user

    tak trzymać, powodzenia, przynajmniej tyle, hej...

    1 zł
  • RA
    Radoslaw Anderson

    Dobra idea, tez uważam, ze najważniejsze to odżywiać się naturalnie, a to nie jest wcale trudne. Powodzenia !!!

    137 zł
    • Kamila Kubecka

      wbrew pozorom jest trudne, ponieważ trzeba zrezygnować dla dobra ciała z całego kulturowego makijażu kulinarnego a na to się niewielu decyduje...