id: eugjb5

Prozaik - food truck Wrocław

Prozaik - food truck Wrocław

Opis zrzutki

Witajcie Moi Drodzy!


Jestem młodym kucharzem z wieloletnim doświadczeniem, ale niestety bez możliwości samodzielnego otwarcia własnej działalności. Proszę Was o pomoc w rozpoczęciu prac nad NASZYM food trackiem.


PROZIAK! - ponieważ pragnę karmić Was tradycyjnym polskim i zapomnianym już proziakiem z ponad 300-stu letniego przepisu pochodzącego z mojego rodzinnego Podkarpacia.


Dlaczego proziak?

Ponieważ to nasz polski, tradycyjny placek mączny (bez żadnych półproduktów), wypiekany na blasze opalanej drewnem bezpośrednio przed podaniem.


Planuję współpracę z lokalnymi, małymi przedsiębiorstwami. Nie będę korzystał z produktów zagrażających środowisku, takich jak plastik! Mamy wiele dostępnych ekologicznych, biodegradowalnych zamienników i z nich chcę korzystać!


Proziak to tani i pełnowartościowy zamiennik buły czy kebsa, a co za tym idzie zdrowszy i tańszy produkt dla Was!


Dlaczego food truck?

Ponieważ chcę być dostępny dla Was w najlepszych miejscach Wrocławia.

W okresie letnim planuję przebywać na plażach miejskich, Wyspie Słodowej i różnorakich festiwalach, czyli dokładnie tam, gdzie najbardziej potrzebujecie się posilić!

Po drugie koszt utrzymania food truck'a jest niższy niż lokalu, a co za tym idzie cena dla Was też jest niższa! :)


Przewidywany cennik gotowych proziaków :)

Wszystkie poniżej przedstawione warianty będą dostępne w wersji wegetariańskiej i wegańskiej.

  • Proziak klasyczny (bez dodatków) ciepły lub zimny - 3 zł
  • Proziak na słono/słodko, w wersji przekąski - 5-7 zł
  • Proziak na słono, jako danie główne, wytrawny - 8-11 zł
  • Proziak max! Jako danie główne dla głodomora z wieloma dodatkami - 12-13 zł!


Jeżeli uda się zebrać potrzebną kwotę, planuję start na sezon 2021! Natomiast w przypadku nieuzbierania sumy pieniędzy, której różnicy do pełnej potrzebnej kwoty nie byłbym w stanie odłożyć do 20.02.2021r., wszystkie zebrane środki zostaną zwrócone Darczyńcom.


Kosztorys, czyli ile i na co zbieram:

  • 15-18 tys. zł - food truck/przyczepa gastronomiczna oznakowanie firmowe,
  • 3-4 tys. zł - przygotowanie pojazdu zgodnie z wytycznymi i odbiór przez sanepid,
  • 1 tys. zł - zakupienie specjalnych blach oraz komina i przygotowanie do bezpiecznego opalania drewnem,
  • 1 tys. zł - odzież i wyposażenie używane w kuchni oraz zakup opakowań biodegradowalnych,
  • 3 tys. zł na start, w tym: zakup pierwszych produktów i opłacenie czynszu za postój.

Całkowity kosztorys to od 23tys. do 27 tys. zł.


Dla wszystkich Darczyńców będzie przygotowane wspólne świętowanie i degustacja! :)

Ta zrzutka nie ma jeszcze opisu.

Ta zrzutka nie ma jeszcze opisu.

Download apps
Pobierz aplikację mobilną Zrzutka.pl i zbieraj na swój cel gdziekolwiek jesteś!
Pobierz aplikację mobilną Zrzutka.pl i zbieraj na swój cel gdziekolwiek jesteś!

Komentarze

 
2500 znaków
Zrzutka - Brak zdjęć

Nikt jeszcze nie dodał komentarza, możesz być pierwszy!