Opis
Przed Wami “Dobro na talerzu. Przepisy, które łączą ludzi.” E-book z pomysłami na dania przygotowanymi przez 33 autorów na 33. Wielki Finał WOŚP.
Znajdziecie w tej książce przepisy, które wykona każdy, kto odróżnia patelnię od rondla (w tym moją skrywaną aż do teraz recepturę jajecznicy). Są przepisy dla nieco ambitniejszych kucharzy, jak królik przewodniczącej Parlamentu Europejskiego Roberty Metsoli, zupa ogórkowa na domowym bulionie Małgosi Rozenek-Majdan, czy sernik amaretto Grega Fergusa, spikera Izby Gmin Kanady. Są też propozycje potraw, na które ja, dość kiepski kucharz, boję się nawet spojrzeć. Wiem jednak, że dla wielu z Was wykonanie tych właśnie dań: zupy rybnej z Marsylii według przepisu Maćka Stuhra, zrazów Borysa Szyca czy ciasta “Pani Walewska” autorstwa mojej żony Uli, będzie największą radością.
Z wielką dumą przedstawiam pełną listów autorów książki kucharskiej, która powstała z poczucia wspólnoty, solidarności i podziwu dla dobra i energii, jakie uruchamia WOŚP. Zachęcam do kupowania tej „kulinarnej cegiełki dobra” i wspierania najpiękniejszej i najgłośniejszej orkiestry na świecie!
Spis treści FoodBooka:
1. José Pedro Aguiar-Branco - przewodniczący Zgromadzenia Republiki Portugalii
Arroz de pato, czyli portugalski ryż z kaczką
2. Bovska - wokalistka
Dynia à la Bovska
3. Yaël Braun-Pivet - przewodnicząca Zgromadzenia Narodowego Francji
Lapin en gibelotte, czyli królik w potrawce
4. Urszula Brzezińska-Hołownia - oficer Wojska Polskiego
Kurczak z brokułami
Zapiekanka z puree ziemniaczano-kalafiorowym
Pani Walewska, czyli „perła w koronie” kulinarnych talentów Uli
5. Żaneta Cwalina-Śliwowska - posłanka na Sejm Rzeczypospolitej Polskiej
Szarlotka mojej mamy
6. Annita Demetriou - przewodnicząca Izby Reprezentantów Republiki Cypryjskiej
Afelia z pourgouri, czyli wieprzowina w winie z kaszą bulgur
7. Greg Fergus - spiker Izby Gmin Kanady
Sernik Amaretto
8. Jussi Halla-aho - Przewodniczący Eduskunty, Parlamentu Finlandii
Wędzona ryba z ryżem
9. Krystyna Hołownia - inżynier budownictwa, mama Szymona Hołowni
Gęś z kapustą
Migdałowiec
10. Lauri Hussar - przewodniczący Riigikogu, Parlamentu Estonii
Pieczona pierś z kaczki z sosem winnym i puree z batatów
11. Piotr Ibrahim Kalwas - pisarz
Shorba sabanih, czyli zupa szpinakowa
12. Damian Kolasa - szef kuchni
Pierś z kaczki z chutney z mango, owocami granatu i miętą w sosie z karmelowej czekolady
Kurczę pieczone z cytryną, cynamonem, imbirem i czosnkiem
13. Władysław Kosiniak-Kamysz - wicepremier, Minister Obrony Narodowej
Śledź
Naleśniki po japońsku
14. Michał Listkiewicz - sędzia piłkarski, były prezes PZPN
Pączki
15. Roberta Metsola - przewodnicząca Parlamentu Europejskiego
Smażony królik
16. Daiga Mierina - przewodnicząca Parlamentu Łotwy
Sałatka z minogów
17. Andreas Norlén - przewodniczący Riksdagu, Parlamentu Szwecji
Pieczony sos pomidorowy
18. Markéta Pekarová Adamová - przewodnicząca Izby Poselskiej Parlamentu Republiki Czeskiej
Soczewica nie tylko na Nowy Rok
19. Marcin Prokop - dziennikarz, prezenter, producent
Crepes Suzette
20. Monika Rosa - posłanka na Sejm Rzeczypospolitej Polskiej
Śląski żur
21. Małgorzata Rozenek-Majdan - prawniczka, prezenterka, działaczka społeczna
Domowy bulion warzywny
Wegetariańska zupa ogórkowa
22. Michał Rusinek - tłumacz i pisarz, literaturoznawca
Tarator, czyli bułgarski chłodnik
23. Saulius Skvernelis - przewodniczący Seimasu Litwy
Kugel, czyli babka ziemniaczana
24. Elisa Spiropali - przewodnicząca Parlamentu Albanii
Zapiekanka z karpia z Jeziora Szkoderskiego
25. Przemek Staroń - nauczyciel i wykładowca, autor książek
Bułka Wszystkiego Pełna według Marty Staroń
Kulki Bohaterek i Bohaterów według Marty Młyńskiej
26. Rusłan Stefanczuk - przewodniczący Verkhovnej Rady Ukrainy
Barszcz
27. Maciej Stuhr - aktor, reżyser
Bouillabaisse, czyli zupa rybaków z Marsylii
28. Borys Szyc - aktor, restaurator
Zrazy wołowe
29. Ewa Szymanowska - posłanka na Sejm Rzeczypospolitej Polskiej
Risotto z pieczarkami
30. Grażyna Torbicka - dziennikarka
Penne rigate z cukinią alla Panarea
31. Claude Wiseler - przewodniczący Izby Deputowanych Luksemburga
Kniddelen, czyli tradycyjne kluski luksemburskie
32. Agnieszka Woźniak-Starak - dziennikarka i prezenterka radiowa i telewizyjna
Puszyste racuchy z jabłkami
33. Szymon Hołownia - marszałek Sejmu Rzeczypospolitej Polskiej
Jajecznica z pomidorami
Pobierz ebooka, gotuj z sercem i graj razem z nami w najpiękniejszej orkiestrze świata!
Załączniki 1
DobroNaTalerzu.pdf
Aktualnie sprzedający nie posiada innych ofert/licytacji.
Aktualnie na zrzutce nie ma innych ofert/licytacji.
E-book "Dobro na talerzu. Przepisy, które łączą ludzi.”
25 zł
Kupione 1022
Opis
Przed Wami “Dobro na talerzu. Przepisy, które łączą ludzi.” E-book z pomysłami na dania przygotowanymi przez 33 autorów na 33. Wielki Finał WOŚP.
Znajdziecie w tej książce przepisy, które wykona każdy, kto odróżnia patelnię od rondla (w tym moją skrywaną aż do teraz recepturę jajecznicy). Są przepisy dla nieco ambitniejszych kucharzy, jak królik przewodniczącej Parlamentu Europejskiego Roberty Metsoli, zupa ogórkowa na domowym bulionie Małgosi Rozenek-Majdan, czy sernik amaretto Grega Fergusa, spikera Izby Gmin Kanady. Są też propozycje potraw, na które ja, dość kiepski kucharz, boję się nawet spojrzeć. Wiem jednak, że dla wielu z Was wykonanie tych właśnie dań: zupy rybnej z Marsylii według przepisu Maćka Stuhra, zrazów Borysa Szyca czy ciasta “Pani Walewska” autorstwa mojej żony Uli, będzie największą radością.
Z wielką dumą przedstawiam pełną listów autorów książki kucharskiej, która powstała z poczucia wspólnoty, solidarności i podziwu dla dobra i energii, jakie uruchamia WOŚP. Zachęcam do kupowania tej „kulinarnej cegiełki dobra” i wspierania najpiękniejszej i najgłośniejszej orkiestry na świecie!
Spis treści FoodBooka:
1. José Pedro Aguiar-Branco - przewodniczący Zgromadzenia Republiki Portugalii
Arroz de pato, czyli portugalski ryż z kaczką
2. Bovska - wokalistka
Dynia à la Bovska
3. Yaël Braun-Pivet - przewodnicząca Zgromadzenia Narodowego Francji
Lapin en gibelotte, czyli królik w potrawce
4. Urszula Brzezińska-Hołownia - oficer Wojska Polskiego
Kurczak z brokułami
Zapiekanka z puree ziemniaczano-kalafiorowym
Pani Walewska, czyli „perła w koronie” kulinarnych talentów Uli
5. Żaneta Cwalina-Śliwowska - posłanka na Sejm Rzeczypospolitej Polskiej
Szarlotka mojej mamy
6. Annita Demetriou - przewodnicząca Izby Reprezentantów Republiki Cypryjskiej
Afelia z pourgouri, czyli wieprzowina w winie z kaszą bulgur
7. Greg Fergus - spiker Izby Gmin Kanady
Sernik Amaretto
8. Jussi Halla-aho - Przewodniczący Eduskunty, Parlamentu Finlandii
Wędzona ryba z ryżem
9. Krystyna Hołownia - inżynier budownictwa, mama Szymona Hołowni
Gęś z kapustą
Migdałowiec
10. Lauri Hussar - przewodniczący Riigikogu, Parlamentu Estonii
Pieczona pierś z kaczki z sosem winnym i puree z batatów
11. Piotr Ibrahim Kalwas - pisarz
Shorba sabanih, czyli zupa szpinakowa
12. Damian Kolasa - szef kuchni
Pierś z kaczki z chutney z mango, owocami granatu i miętą w sosie z karmelowej czekolady
Kurczę pieczone z cytryną, cynamonem, imbirem i czosnkiem
13. Władysław Kosiniak-Kamysz - wicepremier, Minister Obrony Narodowej
Śledź
Naleśniki po japońsku
14. Michał Listkiewicz - sędzia piłkarski, były prezes PZPN
Pączki
15. Roberta Metsola - przewodnicząca Parlamentu Europejskiego
Smażony królik
16. Daiga Mierina - przewodnicząca Parlamentu Łotwy
Sałatka z minogów
17. Andreas Norlén - przewodniczący Riksdagu, Parlamentu Szwecji
Pieczony sos pomidorowy
18. Markéta Pekarová Adamová - przewodnicząca Izby Poselskiej Parlamentu Republiki Czeskiej
Soczewica nie tylko na Nowy Rok
19. Marcin Prokop - dziennikarz, prezenter, producent
Crepes Suzette
20. Monika Rosa - posłanka na Sejm Rzeczypospolitej Polskiej
Śląski żur
21. Małgorzata Rozenek-Majdan - prawniczka, prezenterka, działaczka społeczna
Domowy bulion warzywny
Wegetariańska zupa ogórkowa
22. Michał Rusinek - tłumacz i pisarz, literaturoznawca
Tarator, czyli bułgarski chłodnik
23. Saulius Skvernelis - przewodniczący Seimasu Litwy
Kugel, czyli babka ziemniaczana
24. Elisa Spiropali - przewodnicząca Parlamentu Albanii
Zapiekanka z karpia z Jeziora Szkoderskiego
25. Przemek Staroń - nauczyciel i wykładowca, autor książek
Bułka Wszystkiego Pełna według Marty Staroń
Kulki Bohaterek i Bohaterów według Marty Młyńskiej
26. Rusłan Stefanczuk - przewodniczący Verkhovnej Rady Ukrainy
Barszcz
27. Maciej Stuhr - aktor, reżyser
Bouillabaisse, czyli zupa rybaków z Marsylii
28. Borys Szyc - aktor, restaurator
Zrazy wołowe
29. Ewa Szymanowska - posłanka na Sejm Rzeczypospolitej Polskiej
Risotto z pieczarkami
30. Grażyna Torbicka - dziennikarka
Penne rigate z cukinią alla Panarea
31. Claude Wiseler - przewodniczący Izby Deputowanych Luksemburga
Kniddelen, czyli tradycyjne kluski luksemburskie
32. Agnieszka Woźniak-Starak - dziennikarka i prezenterka radiowa i telewizyjna
Puszyste racuchy z jabłkami
33. Szymon Hołownia - marszałek Sejmu Rzeczypospolitej Polskiej
Jajecznica z pomidorami
Pobierz ebooka, gotuj z sercem i graj razem z nami w najpiękniejszej orkiestrze świata!
Załączniki 1
DobroNaTalerzu.pdf
Pozostałe informacje
Sprzedający
Kontakt
Zaloguj się , aby napisać do organizatora.
Wysyłka
Do samodzielnego pobrania po zakupie.
Wysyłka elektroniczna - na maila
Aktualnie sprzedający nie posiada innych ofert/licytacji.
Aktualnie na zrzutce nie ma innych ofert/licytacji.