id: 7p6xuj

Badania laboratoryjne

Badania laboratoryjne

Wpłaty nieaktywne - wymagane działanie Organizatora zrzutki. Jeśli jesteś Organizatorem - zaloguj się i podejmij wymagane działania.

Nasi użytkownicy założyli 1 151 203 zrzutki i zebrali 1 196 333 076 zł

A ty na co dziś zbierasz?

Opis zrzutki

Społeczna zbiórka na wykonanie badań laboratoryjnych żywności, a konkretnie trzech różnych kurczaków: - Najtańszy kurczak jakiego uda mi się znaleźć - Kurczak z nalepką wolnego chowu - Kurczak, który na 100% był chowany na wsi Przebadamy produkty na wszystkie najważniejsze parametry, a wyniki zostaną umieszczone na blogu słoikowo.pl oraz wykop.pl. Kwota do zebrania jest podana z niewielkim marginesem, bo jedno badanie będzie kosztowało około 1300-1500 zł. W przypadku niewykorzystania środków, będziemy myśleli o kolejnych badaniach :)

Czy to całe EKO i BIO to rzeczywiście HIT?

Sprawdzimy to dzięki waszemu wsparciu! Każda złotówka wpłacona na tą zbiórkę, zostanie przeznaczona na wykonanie i merytoryczne przygotowanie wyników badań.

Trzy badania i trzy kurczaki.

Najtańszy i najbardziej napompowany, ten z certyfikatem wolnego chowu i taki z najprawdziwszej wsi od zwykłego rolnika. Sprawdźmy wspólnie co powiedzą wyniki. W którym będzie najmniej antybiotyków i tłuszczu? Gdzie zbyt duża ilość wody? Sprawdzimy to wspólnie!

Zrobię podsumowanie z każdej przekazanej mi złotówki.

Ta zrzutka nie ma jeszcze opisu.

Ta zrzutka nie ma jeszcze opisu.

Pierwsza na świecie Karta Wpłatnicza. Przyjmuj wpłaty gdziekolwiek jesteś.
Pierwsza na świecie Karta Wpłatnicza. Przyjmuj wpłaty gdziekolwiek jesteś.
Dowiedz się więcej

Wpłaty 140

preloader

Komentarze 15

 
2500 znaków
  • Alex Samus

    Poza tym kurczak fermowy to jedzenie biedoty ... jakimi są POlacy niestety... kiedyś luksus teraz KFC syf w obsypce dwa razy większych podstawa diety polskich nędzarzy. Zachód je wołowinę

  • Patryk P**

    Proszę o wsparcie ID:43wagu

  • Alex Samus

    Dobrze by było zrobić jak się wogóle uda bo widzę, że zbiórka się kisi łososia ... ja uwielbiam dobrego wędzonego z beczki-niby taki zdrowy- trzeba przebadać bałtyckiego dzikiego z Ustki wziąć( bo niby Bałtyk takie szambo) , szwedzkiego z Atlantyku dzikiego (poza bałtykiem np z rzeki Lagan -południowa Szwecja- i z tych polskich firm co biorą z farm z Norwegii tej pani minister co był filmik na necie że syf i malaria i antybiotyki i czort wie co jeszce , co przerabiają najwięcej Suempol czy jakieś tam inne firmy. Zobaczyć ile dioxyn. PCB bo niby ma tyle omega 3 a omega 3 to podstawa dla zdrowia ale co z innymi toksynami czy w normie czy nas trują bo tyle się pojawia info o tym ...

    https://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2018/03/24/why-farmed-salmon-are-toxic.aspx?utm_source=dnl&;utm_medium=email&utm_content=art1&utm_campaign=20180324Z2&et_cid=DM200213&et_rid=254900889

    Story at-a-glance

    Salmon farming is a disaster both for the environment and for human health, and tests show farmed salmon is about five times more toxic than any other food tested
    In animal feeding studies, mice fed farmed salmon developed obesity and diabetes — effects researchers believe are related to toxic exposures
    Besides pesticides and antibiotics used in fish farming, the most significant source of toxic exposure is the dry pellet feed, which contains dioxins, PCBs and other toxic pollutants
    PCB concentrations in farmed salmon are, on average, eight times higher than in wild salmon
    Farmed salmon also does not have the nutritional profile of wild salmon, containing more than 5.5 times more omega-6 fat than wild salmon, which further skews rather than corrects most people’s omega-3 to omega-6 ratio

  • W
    Wolterus

    Jak największej ilości pieniędzy na badania! :)

  •  
    Użytkownik anonimowy

    Dobra robota, jedziesz dalej!