2 772 zł z 5 000 zł

55%

2 772 zł

z 5 000 zł

zakończona

16.04.2018r

140

wspierających
55%
Wpłać na zrzutkę

Opis zrzutki

Społeczna zbiórka na wykonanie badań laboratoryjnych żywności, a konkretnie trzech różnych kurczaków: - Najtańszy kurczak jakiego uda mi się znaleźć - Kurczak z nalepką wolnego chowu - Kurczak, który na 100% był chowany na wsi Przebadamy produkty na wszystkie najważniejsze parametry, a wyniki zostaną umieszczone na blogu słoikowo.pl oraz wykop.pl. Kwota do zebrania jest podana z niewielkim marginesem, bo jedno badanie będzie kosztowało około 1300-1500 zł. W przypadku niewykorzystania środków, będziemy myśleli o kolejnych badaniach :)

Czy to całe EKO i BIO to rzeczywiście HIT?

Sprawdzimy to dzięki waszemu wsparciu! Każda złotówka wpłacona na tą zbiórkę, zostanie przeznaczona na wykonanie i merytoryczne przygotowanie wyników badań.

Trzy badania i trzy kurczaki.

Najtańszy i najbardziej napompowany, ten z certyfikatem wolnego chowu i taki z najprawdziwszej wsi od zwykłego rolnika. Sprawdźmy wspólnie co powiedzą wyniki. W którym będzie najmniej antybiotyków i tłuszczu? Gdzie zbyt duża ilość wody? Sprawdzimy to wspólnie!

Zrobię podsumowanie z każdej przekazanej mi złotówki.

Wpłacający140

MS
Michał Sośnicki
110 zł
 
Dane ukryte
100 zł
 
Dane ukryte
100 zł
S
Sławomir
100 zł
AK
Andrzej Konarski
50 zł
PO
Piotr Owcarz
50 zł
MP
Michal Pawlowski
50 zł
 
Dane ukryte
50 zł
 
Dane ukryte
50 zł
GB
Grzegorz Błotko
50 zł
Zobacz więcej

Komentarze15

 
2500 znaków
  •  
    Alex Samus

    Poza tym kurczak fermowy to jedzenie biedoty ... jakimi są POlacy niestety... kiedyś luksus teraz KFC syf w obsypce dwa razy większych podstawa diety polskich nędzarzy. Zachód je wołowinę

  • PP
    Patryk P**

    Proszę o wsparcie ID:43wagu

  •  
    Alex Samus

    Dobrze by było zrobić jak się wogóle uda bo widzę, że zbiórka się kisi łososia ... ja uwielbiam dobrego wędzonego z beczki-niby taki zdrowy- trzeba przebadać bałtyckiego dzikiego z Ustki wziąć( bo niby Bałtyk takie szambo) , szwedzkiego z Atlantyku dzikiego (poza bałtykiem np z rzeki Lagan -południowa Szwecja- i z tych polskich firm co biorą z farm z Norwegii tej pani minister co był filmik na necie że syf i malaria i antybiotyki i czort wie co jeszce , co przerabiają najwięcej Suempol czy jakieś tam inne firmy. Zobaczyć ile dioxyn. PCB bo niby ma tyle omega 3 a omega 3 to podstawa dla zdrowia ale co z innymi toksynami czy w normie czy nas trują bo tyle się pojawia info o tym ...

    https://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2018/03/24/why-farmed-salmon-are-toxic.aspx?utm_source=dnl&;utm_medium=email&utm_content=art1&utm_campaign=20180324Z2&et_cid=DM200213&et_rid=254900889

    Story at-a-glance

    Salmon farming is a disaster both for the environment and for human health, and tests show farmed salmon is about five times more toxic than any other food tested
    In animal feeding studies, mice fed farmed salmon developed obesity and diabetes — effects researchers believe are related to toxic exposures
    Besides pesticides and antibiotics used in fish farming, the most significant source of toxic exposure is the dry pellet feed, which contains dioxins, PCBs and other toxic pollutants
    PCB concentrations in farmed salmon are, on average, eight times higher than in wild salmon
    Farmed salmon also does not have the nutritional profile of wild salmon, containing more than 5.5 times more omega-6 fat than wild salmon, which further skews rather than corrects most people’s omega-3 to omega-6 ratio

  • W
    Wolterus

    Jak największej ilości pieniędzy na badania! :)

  •  
    Użytkownik anonimowy

    Dobra robota, jedziesz dalej!

  • Zobacz więcej
Zrzutka - Brak zdjęć

Nikt jeszcze nie dodał komentarza, możesz być pierwszy!

Nasi użytkownicy założyli

385 617 zrzutek


A ty na co dziś zbierasz?