id: 944gbb

Slow and smoke

Slow and smoke

Opis zrzutki

Kolejna edycja wielkiego grillowania w stylu Slow już 21 października! Ostatnia impreza przerosła nasze oczekiwania więc wracamy :) 


Dla nas to coś więcej niż jedzenie, to spotkanie z ludźmi, pozytywne emocje, długie rozmowy o mięsie jak i o życiu. I może troszeczkę alkoholu :D


Ostatnio było ponad 100 osób ! I tym razem chcemy to powtórzyć ! A więc: 


Zbierz pozytywnie zakręconych ludzi:


1.ekipę z pracy 2. dawnych znajomych, 3. rodzinę, 4. kolegów ,,po kiju'', 5.koleżanki od ,,baletów'' i zapraszamy na wspólną wyżerkę która jest idealnym wstępem do udanego wieczoru :) .


 Ja widzę to tak: 


zgadujecie jak największą ekipę znajomych robicie zrzutkę - UWAGA ! powyżej 8 osób dzban zimnego, mokrego piwka gratis ! Pamiętaj, nie ukrywaj danych żebyśmy wiedzieli komu dać jeść :) 

wpadacie do MotoPub i odbieracie porządną porcję mięsa :) i nie tylko. 


Kiedy: sobota, 21 października, podajemy w godzinach 16:30 - 18:30, a bawimy się do rana! 


Miejsce: Motopub


Kwota: 100 zł / porcję


Wszystko co przygotowujemy jest w stylu amerykańskiego Slow and smok barbecue czyli inaczej mówiąc grilla robionego trochę inaczej. 


Z angielskiego Slow - powoli oznacza w naszym przypadku 130 stopni i wiele godzin grillowania, a Smoke - dym który tworzymy z sezonowanego przez dwa lata dębu dający prawdziwy amerykański smak potraw nie do osiągnięcia innymi metodami. 


A teraz do rzeczy:


Wieprzowy tomahawk - około 200 g schabu z kością, przygotowywany przez 3 godzin w grillu przy temp. 130 st. przyprawy sól, pieprz ! Tak, właśnie nie dodajemy niczego innego. Sól, pieprz i na grilla. I otrzymujemy piękne, smaczne, soczyste mięso o niepowtarzalnym smaku, rozpływające się w ustach. A zrobić soczysty schab nie jest tak łatwo :) 


Żeberka wieprzowe - około 200 g z kością, porcje wykrajane z długiej kości, doprawione solą, pieprzem, czosnkiem. We wszystkich kanajpach, pubach, restauracjach podawane są pod sosem BBQ my uważamy, że nasze nie potrzebują sosu. Sprawdź to sam :). Czas przygotowania około 5 h. 


Sałatka ziemniaczana - pyszny dodatek skrobiowy do potężnej porcji mięsa.


Colesław - chrupiąca, soczysta surówka z młodej kapusty, idealny dodatek warzywny do naszego przysmaku.


Corn side - przystawka z kukurydzy z odrobiną limonki. 


Dodatek specjalny - 50g nasz nowego pomysł których chcemy żebyście ocenili i dali nam znać. 


Pytania ? Dzwoń - 792 469 433


Ta zrzutka nie ma jeszcze opisu.

Ta zrzutka nie ma jeszcze opisu.

Lokalizacja

Download apps
Pobierz aplikację mobilną Zrzutka.pl i zbieraj na swój cel gdziekolwiek jesteś!
Pobierz aplikację mobilną Zrzutka.pl i zbieraj na swój cel gdziekolwiek jesteś!

Komentarze

 
2500 znaków
Zrzutka - Brak zdjęć

Nikt jeszcze nie dodał komentarza, możesz być pierwszy!