id: gtb3hp

Slow and Smoke BBQ

Slow and Smoke BBQ

Nasi użytkownicy założyli 1 231 543 zrzutki i zebrali 1 364 242 103 zł

A ty na co dziś zbierasz?

Opis zrzutki

Barbecue - wg. wikipedii rodzaj przyjęcia na świeżym powietrzu.

Dla nas to coś więcej, to spotkanie z ludźmi, pozytywne emocje, długie rozmowy o wołowinie jak i o życiu. Czas nam ucieka na codziennych sprawach... i to szybko, dla tego zapraszamy na chwilę oddechu w centrum miasta przy porządnej porcji wołowiny.


Ostatnio było 70 osób !! Tym razem chcemy żeby była nas okrągła 100 !! Bez was to się nie uda, więc poniżej instrukcja jak to zrobić :)


Zbierz pozytywnie zakręconych ludzi:


1.ekipę z pracy 2. dawnych znajomych, 3. rodzinę, 4. kolegów ,,po kiju'', 5.koleżanki od ,,baletów'' i zapraszamy na wspólną wyżerkę która jest idealnym wstępem do udanego wieczoru :) .


Ja widzę to tak:

  1. zgadujecie jak największą ekipę znajomych
  2. robicie zrzutkę - UWAGA ! powyżej 8 osób dzban zimnego, mokrego piwka gratis ! Pamiętaj, nie ukrywaj danych żeby wiedział komu dać jeść :) 
  3. wpadacie do MotoPub i odbieracie porządną porcję mięsa :)
  4. walczycie aby alkohol was nie pokonał do końca wieczoru :P


Kiedy: piatek, 21 kwietnia, podajemy w  godzinach 16:30 - 18:30, a bawimy się do rana! 

Miejsce: Motopub


Wszystko co przygotowujemy jest w stylu amerykańskiego Slow and smok barbecue czyli inaczej mówiąc grilla robionego trochę inaczej.

Z angielskiego Slow - powoli oznacza w naszym przypadku 130 stopni i wiele godzin grillowania, a Smoke - dym który tworzymy z sezonowanego przez dwa lata dębu dający prawdziwy amerykański smak potraw nie do osiągnięcia innymi metodami.

A teraz do rzeczy:

Briskiet - około 200 g mostka wołowego, przygotowywany przez 12-14 godzin w grillu przy temp. 130 st. przyprawy sól, pieprz ! Tak, właśnie nie dodajemy niczego innego, nie peklujemy, nie marynujemy przez kilka dni. Sól, pieprz i na grilla. I otrzymujemy piękne, smaczne, soczyste mięso o niepowtarzalnym wołowym smaku, rozpływające się w ustach.

Żeberka wieprzowe - około 200 g z kością, porcje wykrajane z długiej kości, doprawione solą, pieprzem, czosnkiem. Lekko przylegają do kości ale od niej nie odpadają, jeżeli jest inaczej daj znać, poprawimy się :). We wszystkich kanajpach, pubach, restauracjach podawane są pod sosem BBQ my uważamy, że nasze nie potrzebują sosu. Sprawdź to sam :). Czas przygotowania około 5 h.

Pyra z gzikiem - tutaj już rodzimy przysmak popularny w okolicach Poznania, gotowane ziemniaczki podane z gzikiem ( twaróg z jogurtem oraz dodatkami ) pyszny dodatek skrobiowy do potężnej porcji mięsa.

Colesław - chrupiąca, soczysta surówka z młodej kapusty, idealny dodatek warzywny do naszego przysmaku.

Dodatek specjalny - 50-100 g nasz nowy pomysł których chcemy żebyście ocenili i dali nam znać, ostatnio był to soczysty kawałek długo (5h) grillowanej piersi z indyka, co będzie tym razem ? spróbuj sam, zapraszamy :)



To już kolejna impreza tego typu, za każdym razem jest coraz większa. I tym samym pragniemy poinformować, że do naszej ekipy dołączył kolejna osoba - Michał Radziwonowicz aby to wszystko zorganizować. Michał do naszej kuchni wnosi wieloletnie doświadczenia oraz pasję w grillowaniu. Jego doświadczenie potwierdza otrzymany w 2022 roku certyfikat ,, Kucharz Grill i Barbecue (BBQ).

Ta zrzutka nie ma jeszcze opisu.

Ta zrzutka nie ma jeszcze opisu.

Lokalizacja

Download apps
Pobierz aplikację mobilną Zrzutka.pl i zbieraj na swój cel gdziekolwiek jesteś!
Pobierz aplikację mobilną Zrzutka.pl i zbieraj na swój cel gdziekolwiek jesteś!

Oferty/licytacje 1

Kupuj, Wspieraj.

Kupuj, Wspieraj. Czytaj więcej

Organizatora:
Dzbanek zimnego piwa
Zbierz 8 osób a na imprezie będzie czekał na Ciebie dzban zimnogo browaru od Motopubu!
640 zł
Zakończona

Komentarze 3

 
2500 znaków