Opis

Dla pierwszych 6 osób wpłacających 500 zł i więcej upiekę chleb, który darzę szczególną miłością. Jest to chleb pszenny na zaczynie jabłkowym. Jabłka, z których wyciskam sok, znam od małego – rosną na jabłonkach obok naszego domu. W sezonie zimowym, gdy zapasy świeżych owoców się kończą, do wypieku wykorzystuję sok wyciskany i pasteryzowany w słoikach. Chleby te są najdziksze ze wszystkich chlebów, jakie wypiekam – mają temperament, są nieobliczalne, nigdy nie wiem, czy urosną wysokie, jakiego kształtu nabiorą, w którym miejscu pęknie skórka podczas wypieku. Ich smak za to jest delikatny, zapach owocowy, a świeże są jeszcze kilka dni po wypieku. Są to chleby, które najchętniej dekoruję motywem roślinnym, dzięki czemu nabierają typowego dla nich charakteru.


Contribute 500 zloty or more

Wheat bread made on apple leaven

For the first 6 people contributing 500 zloty ore more I will bake wheat bread which has a special place in my heart. It is a wheat bread on apple leaven. The apples I make leaven from I know since I was a child – they grow on apple trees next to my home.

In wintertime when fresh fruit is no more, I use self-made, pasteurized juice from a jar. Those are the wildest breads I know and make – they have a temper, are unpredictable and I never know whether they grow tall what shape will they take and  where the skin will decide to crack during baking. Their taste is delicate, smell fruity, and they remain fresh even for a few days. Those breads I like decorating with plant motives what only underlines their wild nature.

Aktualnie wystawiający nie posiada innych ofert/licytacji.

Aktualnie na zrzutce nie ma innych ofert/licytacji.

Chleb pszenny na zaczynie jabłkowym

500 zł

Zakończona

Opis

Dla pierwszych 6 osób wpłacających 500 zł i więcej upiekę chleb, który darzę szczególną miłością. Jest to chleb pszenny na zaczynie jabłkowym. Jabłka, z których wyciskam sok, znam od małego – rosną na jabłonkach obok naszego domu. W sezonie zimowym, gdy zapasy świeżych owoców się kończą, do wypieku wykorzystuję sok wyciskany i pasteryzowany w słoikach. Chleby te są najdziksze ze wszystkich chlebów, jakie wypiekam – mają temperament, są nieobliczalne, nigdy nie wiem, czy urosną wysokie, jakiego kształtu nabiorą, w którym miejscu pęknie skórka podczas wypieku. Ich smak za to jest delikatny, zapach owocowy, a świeże są jeszcze kilka dni po wypieku. Są to chleby, które najchętniej dekoruję motywem roślinnym, dzięki czemu nabierają typowego dla nich charakteru.


Contribute 500 zloty or more

Wheat bread made on apple leaven

For the first 6 people contributing 500 zloty ore more I will bake wheat bread which has a special place in my heart. It is a wheat bread on apple leaven. The apples I make leaven from I know since I was a child – they grow on apple trees next to my home.

In wintertime when fresh fruit is no more, I use self-made, pasteurized juice from a jar. Those are the wildest breads I know and make – they have a temper, are unpredictable and I never know whether they grow tall what shape will they take and  where the skin will decide to crack during baking. Their taste is delicate, smell fruity, and they remain fresh even for a few days. Those breads I like decorating with plant motives what only underlines their wild nature.

Pozostałe informacje

Kontakt

, aby napisać do wystawiającego ofertę.

Wysyłka

Aktualnie wystawiający nie posiada innych ofert/licytacji.

Aktualnie na zrzutce nie ma innych ofert/licytacji.