id: nhak3u

Irlandia 2019- staż kulinarny

Irlandia 2019- staż kulinarny

Wpłaty nieaktywne - wymagane działanie Organizatora zrzutki. Jeśli jesteś Organizatorem - zaloguj się i podejmij wymagane działania.

Nasi użytkownicy założyli 1 226 315 zrzutek i zebrali 1 348 469 585 zł

A ty na co dziś zbierasz?

Opis zrzutki

Zbieram na podróż i odbycie kulinarnego stażu w Irlandii w sierpniu 2019

W kuchni krzątałam się od najmłodszych lat, jednak do

świata profesjonalnej gastronomii wskoczyłam jakieś sześć lat temu. Od tegoczasu ciężko i sumiennie pracując udało mi się stanąć na czele kuchni wżoliborskim bistro, założyć bloga Rudej Gotowanie ,projekt Rudej Catering (zajmujemy się zapewnianiemkreatywnego wegetariańskiego wyżywienia dla spotkań firmowych ), z sukcesempoprowadzić autorskie wegetariańskie oraz wegańskie warsztaty kulinarne(zarówno na zamówienie firm, jak i otwarte dla każdego uczestnika), stworzyćprojekt Roślinnych Wege Uczt, które w podwarszawskim Milanówku zgromadziły wsumie ponad 150 osób. W ciągu tego czasu miałam przyjemność być wolontariuszemw fundacji Szkoła na Widelcu, działać w szeregach Slow Food Youth (wsparciedziałań warsztatowych, jak również własne kulinarne jesienne warsztaty), SlowFood Warszawa (gdzie wspólnie z innymi działaczami miałam frajdę zprzygotowania z zimowego śniadania w Arkadach Kubickiego w Warszawie -gościliśmy ponad 200 osób), zahaczyć o niesamowite Muzeum Jana III Sobieskiegow Wilanowie, gdzie pod okiem nieocenionego Macieja Nowickiego pobrać nauki iwesprzeć jako edukator kulinarny pomagać w przeprowadzaniu warsztatówkulinarnych z tematyki kuchni staropolskiej. Jestem doradcą kulinarnymnajwiększego w Polsce producenta żywności wegańskiej (za nami największe wEuropie targi dedykowane segmentowi wegeteriańskiemu VeggieWorld, wydanieświetnej tematycznej broszury, a także niezliczone ilości przepisów zdjęćwrzucone do sieci, z których z powodzeniem i satysfakcja korzystająużytkownicy) To jedne z ważniejszych aktywności, myślę, że będę uzupełniaćlistę kolejnych. Co planuje? Z pewnością w najbliższym czasie zacząć pracę nadpublikacją drukowaną, która będzie promowała wegetariańskie sposoby nakulinarne inspiracje. Ale ciągle mi mało, cały czas rozwijam się, pochłaniamkulinarne publikacje, uczestniczę w aktywnościach kulinarnych, kuchnia stałasię moim sposobem na życie. Aby zgłębiać dalej techniki przygotowywania warzyw,szacunku dla produktu wybieram się w sierpniu tego roku do Burtown House wIrlandii, gdziepod okiem świetnych kucharzy odbędę niepłatny staż kulinarny w tym miejscu. Tafarma mająca gościnne pokoje, wielki ogród warzywny i wreszcie restauracjęzdobywa nagrody i jest cenionym miejscem na gastronomicznej mapie WielkiejBrytanii. Taka podróż byłaby spełnieniem mojego kulinarnego marzenia. Środki zezbiórki pragnę przeznaczyć na opłacenie przelotu, zakwaterowania na pobliskiejfarmie B&B oraz - jeśli czas pozwoli- na poznawanie okolicy. Po zakończeniustażu zapraszam wszystkich na ciacho, herbatę i zdjęcia z podróży.

zdjęcie w tle autorstwa Orajtkitchen

Ta zrzutka nie ma jeszcze opisu.

Ta zrzutka nie ma jeszcze opisu.

Pierwsza na świecie karta do przyjmowania wpłat. Karta Wpłatnicza.
Pierwsza na świecie karta do przyjmowania wpłat. Karta Wpłatnicza.
Dowiedz się więcej

Wpłaty 32

 
Jolanta Pliszkie
100 zł
 
Dane ukryte
ukryta
 
Katarzyna Talewicz
ukryta
 
Dane ukryte
50 zł
 
Dane ukryte
ukryta
 
Kacper Pakuła
50 zł
 
Dane ukryte
200 zł
 
Agnieszka Owczarczak
50 zł
 
Dane ukryte
ukryta
 
Dane ukryte
100 zł
Zobacz więcej

Komentarze 4

 
2500 znaków