1 955 zł z 5 000 zł

39%

1 955 zł

z 5 000 zł

zakończona

29.07.2019r

32

wspierających
39%
Wpłać na zrzutkę

Opis zrzutki

Zbieram na podróż i odbycie kulinarnego stażu w Irlandii w sierpniu 2019

W kuchni krzątałam się od najmłodszych lat, jednak do

świata profesjonalnej gastronomii wskoczyłam jakieś sześć lat temu. Od tegoczasu ciężko i sumiennie pracując udało mi się stanąć na czele kuchni wżoliborskim bistro, założyć bloga Rudej Gotowanie ,projekt Rudej Catering (zajmujemy się zapewnianiemkreatywnego wegetariańskiego wyżywienia dla spotkań firmowych ), z sukcesempoprowadzić autorskie wegetariańskie oraz wegańskie warsztaty kulinarne(zarówno na zamówienie firm, jak i otwarte dla każdego uczestnika), stworzyćprojekt Roślinnych Wege Uczt, które w podwarszawskim Milanówku zgromadziły wsumie ponad 150 osób. W ciągu tego czasu miałam przyjemność być wolontariuszemw fundacji Szkoła na Widelcu, działać w szeregach Slow Food Youth (wsparciedziałań warsztatowych, jak również własne kulinarne jesienne warsztaty), SlowFood Warszawa (gdzie wspólnie z innymi działaczami miałam frajdę zprzygotowania z zimowego śniadania w Arkadach Kubickiego w Warszawie -gościliśmy ponad 200 osób), zahaczyć o niesamowite Muzeum Jana III Sobieskiegow Wilanowie, gdzie pod okiem nieocenionego Macieja Nowickiego pobrać nauki iwesprzeć jako edukator kulinarny pomagać w przeprowadzaniu warsztatówkulinarnych z tematyki kuchni staropolskiej. Jestem doradcą kulinarnymnajwiększego w Polsce producenta żywności wegańskiej (za nami największe wEuropie targi dedykowane segmentowi wegeteriańskiemu VeggieWorld, wydanieświetnej tematycznej broszury, a także niezliczone ilości przepisów zdjęćwrzucone do sieci, z których z powodzeniem i satysfakcja korzystająużytkownicy) To jedne z ważniejszych aktywności, myślę, że będę uzupełniaćlistę kolejnych. Co planuje? Z pewnością w najbliższym czasie zacząć pracę nadpublikacją drukowaną, która będzie promowała wegetariańskie sposoby nakulinarne inspiracje. Ale ciągle mi mało, cały czas rozwijam się, pochłaniamkulinarne publikacje, uczestniczę w aktywnościach kulinarnych, kuchnia stałasię moim sposobem na życie. Aby zgłębiać dalej techniki przygotowywania warzyw,szacunku dla produktu wybieram się w sierpniu tego roku do Burtown House wIrlandii, gdziepod okiem świetnych kucharzy odbędę niepłatny staż kulinarny w tym miejscu. Tafarma mająca gościnne pokoje, wielki ogród warzywny i wreszcie restauracjęzdobywa nagrody i jest cenionym miejscem na gastronomicznej mapie WielkiejBrytanii. Taka podróż byłaby spełnieniem mojego kulinarnego marzenia. Środki zezbiórki pragnę przeznaczyć na opłacenie przelotu, zakwaterowania na pobliskiejfarmie B&B oraz - jeśli czas pozwoli- na poznawanie okolicy. Po zakończeniustażu zapraszam wszystkich na ciacho, herbatę i zdjęcia z podróży.

zdjęcie w tle autorstwa Orajtkitchen

Wpłacający32

JP
Jolanta Pliszkie
100 zł
 
Dane ukryte
ukryta
KT
Katarzyna Talewicz
ukryta
 
Dane ukryte
50 zł
 
Dane ukryte
ukryta
K
Kacper Pakuła
50 zł
 
Dane ukryte
200 zł
AO
Agnieszka Owczarczak
50 zł
 
Dane ukryte
ukryta
 
Dane ukryte
100 zł
Zobacz więcej

Komentarze4

 
2500 znaków
Zrzutka - Brak zdjęć

Nikt jeszcze nie dodał komentarza, możesz być pierwszy!

Nasi użytkownicy założyli

384 386 zrzutek


A ty na co dziś zbierasz?