id: s42db4

Piec Konwekcyjny

Piec Konwekcyjny

Nasi użytkownicy założyli 1 240 537 zrzutek i zebrali 1 387 847 521 zł

A ty na co dziś zbierasz?
Załóż zrzutkę

Opis zrzutki

Wszechstronność

Co sprawia, że piec konwekcyjno-parowy to odpowiedź na zapotrzebowanie placówek szkolnych i przedszkolnych? Przede wszystkim jego ogromne możliwości. Dzięki wyjątkowej konstrukcji maszyna pozwala nie tylko na pieczenie (z sondą i bez), ale i gotowanie, blanszowanie, smażenie, grillowanie czy odświeżanie potraw. Piec z powodzeniem zastępuje zatem szereg popularnych w kuchni urządzeń. Co więcej, kilka dań może być przygotowywanych w nim jednocześnie, bez zagrożenia, że przejdą wzajemnie swoim zapachem. Piec konwekcyjno-parowy znakomicie oddziela aromaty, dając gwarancję zachowania walorów smakowych i aromatycznych przyrządzanych posiłków.

Wydajność

Możliwość preparowania kilku potraw jednocześnie to nie tylko udogodnienie dla personelu, ale i czynnik zwiększający ilość wydawanych posiłków. Co więcej, szybkie nagrzewanie się pieca, zdolność utrzymania temperatury na właściwym poziomie i efektywny system konwekcyjno-parowy, znacznie skracają czas przygotowywania dań. A przecież im krócej trwa przyrządzenie potrawy, tym więcej porcji jesteśmy w stanie wydać.

Oszczędność

piec konwekcyjno-parowy,

Piec konwekcyjno-parowy słynie z tego, że pozwala na spore cięcia wydatków na media i surowce. Urządzenie pozwala osiągnąć:

  • nawet 60% oszczędności energii – doskonała izolacja, szybki wzrost temperatury oraz konwekcja gorącego powietrza i pary znacznie skracają proces;
  • do 50% ubytków masy produktów – obróbka w piecu przyczynia się do zmniejszenia strat wagowych;
  • do 40% wody – w porównaniu z metodami tradycyjnymi, gotowanie parowe jest o wiele bardziej opłacalne;
  • do 90% mniej tłuszczu – obróbka beztłuszczowa;
  • redukcję czasu pracy – równoległe preparowanie wielu potraw i automatyczny programator skutecznie skracają proces;
  • zmniejszenie nakładów na inne urządzenia – piec to piekarnik, kuchnia, patelnia i grill w jednym;
  • uzyskanie większej przestrzeni - maszyna zajmuje jedynie 1 m2 powierzchni, a w przypadku zakupu kilku sztuk, można je ustawiać na sobie pionowo;
Łatwe (samo)czyszczenie

Czy to możliwe, by marzenie o samoczyszczącym się sprzęcie kuchennym wreszcie się ziściło? W przypadku pieca konwekcyjno-parowego – owszem, możliwe. Urządzenie wyposażone zostało w specjalny system, który myje i dezynfekuje wnętrze, przygotowując je do kolejnych etapów pracy. Proces ten jest w pełni skuteczny, a jego bezpieczeństwo zostało potwierdzone.

Jak to działa?

W piecu konwekcyjnym gorące powietrze poddawane jest ciągłemu ruchowi. Dzięki temu potrawy penetrowane są przez nie w sposób bardziej efektywny. Uzupełnienie tego systemu parą rozprowadzaną w komorze sprawia, że produkty nie tracą właściwej struktury, zachowując ponadto walory smakowe i aromatyczne. Przyrządzane za pomocą pieca-konwekcyjnego parowego mięso jest soczyste, warzywa utrzymują jędrność i wyraziste barwy, ryby zyskują delikatność, rozpływając się w ustach.

Czy dzieciom to smakuje?

Zaufały nam już dziesiątki placówek. Z naszych doświadczeń wynika, że dzieci chętnie spożywają jędrne i kolorowe warzywa, które nie przypominają już bezkształtnej breji. Ze smakiem zajadają się kruchym kurczakiem, nie grymaszą także, gdy na talerzu pojawi się ryba z pieca konwekcyjno-parowego.

piec konwekcyjno-parowy,











Ta zrzutka nie ma jeszcze opisu.

Ta zrzutka nie ma jeszcze opisu.

Download apps
Pobierz aplikację mobilną Zrzutka.pl i zbieraj na swój cel gdziekolwiek jesteś!
Pobierz aplikację mobilną Zrzutka.pl i zbieraj na swój cel gdziekolwiek jesteś!

Komentarze

 
2500 znaków
Zrzutka - Brak zdjęć

Nikt jeszcze nie dodał komentarza, możesz być pierwszy!