id: s42db4

Piec Konwekcyjny

Piec Konwekcyjny

Nasi użytkownicy założyli 1 165 239 zrzutek i zebrali 1 211 124 202 zł

A ty na co dziś zbierasz?

Opis zrzutki

Wszechstronność

Co sprawia, że piec konwekcyjno-parowy to odpowiedź na zapotrzebowanie placówek szkolnych i przedszkolnych? Przede wszystkim jego ogromne możliwości. Dzięki wyjątkowej konstrukcji maszyna pozwala nie tylko na pieczenie (z sondą i bez), ale i gotowanie, blanszowanie, smażenie, grillowanie czy odświeżanie potraw. Piec z powodzeniem zastępuje zatem szereg popularnych w kuchni urządzeń. Co więcej, kilka dań może być przygotowywanych w nim jednocześnie, bez zagrożenia, że przejdą wzajemnie swoim zapachem. Piec konwekcyjno-parowy znakomicie oddziela aromaty, dając gwarancję zachowania walorów smakowych i aromatycznych przyrządzanych posiłków.

Wydajność

Możliwość preparowania kilku potraw jednocześnie to nie tylko udogodnienie dla personelu, ale i czynnik zwiększający ilość wydawanych posiłków. Co więcej, szybkie nagrzewanie się pieca, zdolność utrzymania temperatury na właściwym poziomie i efektywny system konwekcyjno-parowy, znacznie skracają czas przygotowywania dań. A przecież im krócej trwa przyrządzenie potrawy, tym więcej porcji jesteśmy w stanie wydać.

Oszczędność

piec konwekcyjno-parowy,

Piec konwekcyjno-parowy słynie z tego, że pozwala na spore cięcia wydatków na media i surowce. Urządzenie pozwala osiągnąć:

  • nawet 60% oszczędności energii – doskonała izolacja, szybki wzrost temperatury oraz konwekcja gorącego powietrza i pary znacznie skracają proces;
  • do 50% ubytków masy produktów – obróbka w piecu przyczynia się do zmniejszenia strat wagowych;
  • do 40% wody – w porównaniu z metodami tradycyjnymi, gotowanie parowe jest o wiele bardziej opłacalne;
  • do 90% mniej tłuszczu – obróbka beztłuszczowa;
  • redukcję czasu pracy – równoległe preparowanie wielu potraw i automatyczny programator skutecznie skracają proces;
  • zmniejszenie nakładów na inne urządzenia – piec to piekarnik, kuchnia, patelnia i grill w jednym;
  • uzyskanie większej przestrzeni - maszyna zajmuje jedynie 1 m2 powierzchni, a w przypadku zakupu kilku sztuk, można je ustawiać na sobie pionowo;
Łatwe (samo)czyszczenie

Czy to możliwe, by marzenie o samoczyszczącym się sprzęcie kuchennym wreszcie się ziściło? W przypadku pieca konwekcyjno-parowego – owszem, możliwe. Urządzenie wyposażone zostało w specjalny system, który myje i dezynfekuje wnętrze, przygotowując je do kolejnych etapów pracy. Proces ten jest w pełni skuteczny, a jego bezpieczeństwo zostało potwierdzone.

Jak to działa?

W piecu konwekcyjnym gorące powietrze poddawane jest ciągłemu ruchowi. Dzięki temu potrawy penetrowane są przez nie w sposób bardziej efektywny. Uzupełnienie tego systemu parą rozprowadzaną w komorze sprawia, że produkty nie tracą właściwej struktury, zachowując ponadto walory smakowe i aromatyczne. Przyrządzane za pomocą pieca-konwekcyjnego parowego mięso jest soczyste, warzywa utrzymują jędrność i wyraziste barwy, ryby zyskują delikatność, rozpływając się w ustach.

Czy dzieciom to smakuje?

Zaufały nam już dziesiątki placówek. Z naszych doświadczeń wynika, że dzieci chętnie spożywają jędrne i kolorowe warzywa, które nie przypominają już bezkształtnej breji. Ze smakiem zajadają się kruchym kurczakiem, nie grymaszą także, gdy na talerzu pojawi się ryba z pieca konwekcyjno-parowego.

piec konwekcyjno-parowy,











Ta zrzutka nie ma jeszcze opisu.

Ta zrzutka nie ma jeszcze opisu.

Pierwsza na świecie karta do przyjmowania wpłat. Karta Wpłatnicza.
Pierwsza na świecie karta do przyjmowania wpłat. Karta Wpłatnicza.
Dowiedz się więcej

Wpłaty 5

DO
Dominika
20 zł
BO
Borys
20 zł
LL
FILIP
50 zł
MS
MSz
100 zł
 
Dane ukryte
ukryta

Komentarze

 
2500 znaków
Zrzutka - Brak zdjęć

Nikt jeszcze nie dodał komentarza, możesz być pierwszy!