Description
Na początku była miłość, więc chleb ma bazę chleba miłości i jest wypiekany na wypielęgnowanym, miłością zasilanym zakwasie. Wypiekany z mąk pochodzących z ekologicznych upraw i przygotowywanych przez wspaniałych ludzi w maleńkim, rodzinnym młynie. Pieczony ze starej płaskurki, orkiszu i mąki żytniej. Wzbogacony sypkimi, zdrowymi znakomitościami. Są tacy, którzy spowodowali w sobie i innych miłość jedząc go – stąd oddolna nazwa „chleb miłości” :)
Chleb obfitości będę piekła specjalnie dla Ciebie, więc możesz wybrać, jakimi składnikami chcesz zaprosić więcej obfitości (do wyboru dwa składniki: migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, jagody goji, lawenda z przydomowego ogrodu, suszona w cieniu pomorskiego września).
Bochenki są różne – w zależności od tego, jaki dzień, wilgotność, nastrój przyszłego chleba :) Wykorzystam foremkę, z której zwykle wychodzi chlebek ok. 800-900 dag.
Smacznego i niech powoduje dużo miłości.
Chleb upiekę specjalnie dla Ciebie, zatem czas wypieku po wspólnym uzgodnieniu.
O Dagmarze Bałusz:
Piekę chleby od kilkunastu lat. Piekę głównie dla siebie.
W słowie „pożywienie” widzę, że spożywam je „po żywienie”, czyli aby mnie odżywiało. Wiem, że to, w jaki sposób je przygotowuję swoje posiłki ma znaczenie, dlatego przywiązuję wagę do każdego detalu – od sposobu uprawiania mąki, przez sposób przygotowania aż po samo pieczenie. Jest w tym dużo uważnej obecności, intencji, mojej przyjemności i miłości.
Bids and comments 0

No comments yet, be first to comment!
Starting price
350 zł
25 zł
Sold: 6 out of 25
25 zł
Sold: 1 out of 25
25 zł
Sold: 16 out of 25
25 zł
Sold: 15 out of 25
Starting price
80 zł
25 zł
Sold: 13 out of 25
Starting price
500 zł
25 zł
Sold: 6 out of 25
There are currently no other offers on this fundraiser.
Chleb obfitości
Description
Na początku była miłość, więc chleb ma bazę chleba miłości i jest wypiekany na wypielęgnowanym, miłością zasilanym zakwasie. Wypiekany z mąk pochodzących z ekologicznych upraw i przygotowywanych przez wspaniałych ludzi w maleńkim, rodzinnym młynie. Pieczony ze starej płaskurki, orkiszu i mąki żytniej. Wzbogacony sypkimi, zdrowymi znakomitościami. Są tacy, którzy spowodowali w sobie i innych miłość jedząc go – stąd oddolna nazwa „chleb miłości” :)
Chleb obfitości będę piekła specjalnie dla Ciebie, więc możesz wybrać, jakimi składnikami chcesz zaprosić więcej obfitości (do wyboru dwa składniki: migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, jagody goji, lawenda z przydomowego ogrodu, suszona w cieniu pomorskiego września).
Bochenki są różne – w zależności od tego, jaki dzień, wilgotność, nastrój przyszłego chleba :) Wykorzystam foremkę, z której zwykle wychodzi chlebek ok. 800-900 dag.
Smacznego i niech powoduje dużo miłości.
Chleb upiekę specjalnie dla Ciebie, zatem czas wypieku po wspólnym uzgodnieniu.
O Dagmarze Bałusz:
Piekę chleby od kilkunastu lat. Piekę głównie dla siebie.
W słowie „pożywienie” widzę, że spożywam je „po żywienie”, czyli aby mnie odżywiało. Wiem, że to, w jaki sposób je przygotowuję swoje posiłki ma znaczenie, dlatego przywiązuję wagę do każdego detalu – od sposobu uprawiania mąki, przez sposób przygotowania aż po samo pieczenie. Jest w tym dużo uważnej obecności, intencji, mojej przyjemności i miłości.
Bids and comments 0

No comments yet, be first to comment!
Additional information
Contact
Log in , to write a message to the person issuing the offer.
Shipping
Traditional shipping at buyer's expense
Starting price
350 zł
25 zł
Sold: 6 out of 25
25 zł
Sold: 1 out of 25
25 zł
Sold: 16 out of 25
25 zł
Sold: 15 out of 25
Starting price
80 zł
25 zł
Sold: 13 out of 25
Starting price
500 zł
25 zł
Sold: 6 out of 25
There are currently no other offers on this fundraiser.