Na piec do pizzy i nowy szyld
Na piec do pizzy i nowy szyld
Our users created 1 233 497 fundraisers and raised 1 370 523 420 zł
What will you fundraise for today?
Description
Od roku 2019 w Polsce zamknięto ponad 20 tys punktów gastronomicznych. Prowadzenie gastronomii w Polsce jest jak walka z nierównym przeciwnikiem.
Cześć, jestem Mateusz, od 7 lat prowadzę dla Was pizzerię Mozza. To jest tak długi czas, że pewnie wypadałoby być już super rozwiniętym, mieć pudełka z własnym logo, dwa lokale na mieście, drewniany podest w ogródku, ładne krzesła, 20 tys. oszczędności i tyle samo obserwujących na instagramie ale niestety tak nie jest. Nie ma szyldu, nie ma drugiego lokalu, nie ma szybkiej dostawy, nie ma drinków z parasolkąI jest to moja wina i tego, że jestem kiepski z marketingu. Dla mnie zawsze najważniejszy był smak i jakość pizzy którą dla Was robimy. Zawsze najważniejsza była kuchnia (no i jeszcze ogródek). Utrzymanie jakości kosztuje najwięcej. Nie tylko o pieniądze tu chodzi ale przede wszystkim o oddane życie tej idei. O najdrobniejszych, niezliczonych szczegółach które które w połączeniu mają piękne albo katastrofalne skutki. Teraz już wiem że to nie wystarczy. Wiem, że się myliłem i wiem że szybko muszę to zmienić. Postanowiłem opuścić Mozzę, w celu zebrania pieniędzy na nowy piec do pizzy bez którego nie jesteśmy w stanie zapewnić Wam odpowiedniej obsługi. Brakuje nam mocy, jakości i wydajności co daje odzwierciedlenie na finansowych obrotach które nie pozwalają na podstawowe opłaty dla rządu. Nowy piec pozwoli nam polepszyć, zwiększyć i przyspieszyć obsługę Waszych zamówień. Nowy piec uratuje nas od astronomicznych rachunków za prąd które generuje nasz obecny przestarzały piec z którym mamy coraz większe problemy. Nie wyjeżdżam pracować na budowie, choć z przyjemnością przypomniałbym sobie te czasy.Wyjeżdżam w celu promocji naszej wspólnej pizzerii. Bo bez promocji, tak samo jak bez nowego pieca nie jesteśmy w stanie prawidłowo funkcjonować - co w konsekwencji powiększa nasze już i tak za duże problemy. Wierzę w zespół który pozostaje do waszej dyspozycji. Z racji na ograniczoną wydajność, będziemy skupiać się na obsłudze sali i odbiorach osobistych.Bardzo proszę o wsparcie ❤️🩹 A ja za kilka kilometrów, o ile zaraz nie pęknie mi rama od obciążenia, opowiem Wam o polsko włoskim sosie pomidorowym który dla Was przygotowaliśmy.
Prowadzenie gastronomii bez zaplecza finansowego przez pojedynczą, osobę, jest jak nieustanna walka, gdzie każdy dzień przynosi nowe wyzwania, a jedynym towarzyszem tej podróży jest samotność, która przeradza się w pasję, napędzającą do działania, ale też prowadzącą do utraty samego siebie.
There is no description yet.
Create a tracking link to see what impact your share has on this fundraiser.
Create a tracking link to see what impact your share has on this fundraiser.
to się zaraz rozkręci :D pozdro