id: bgpmrs

Na piec do pizzy i nowy szyld

Na piec do pizzy i nowy szyld

Our users created 1 217 453 fundraisers and raised 1 322 265 907 zł

What will you fundraise for today?

Description

Od roku 2019 w Polsce zamknięto ponad 20 tys punktów gastronomicznych. Prowadzenie gastronomii w Polsce jest jak walka z nierównym przeciwnikiem.


Cześć, jestem Mateusz, od 7 lat prowadzę dla Was pizzerię Mozza. To jest tak długi czas, że pewnie wypadałoby być już super rozwiniętym, mieć pudełka z własnym logo, dwa lokale na mieście, drewniany podest w ogródku, ładne krzesła, 20 tys. oszczędności i tyle samo obserwujących na instagramie ale niestety tak nie jest. Nie ma szyldu, nie ma drugiego lokalu, nie ma szybkiej dostawy, nie ma drinków z parasolkąI jest to moja wina i tego, że jestem kiepski z marketingu. Dla mnie zawsze najważniejszy był smak i jakość pizzy którą dla Was robimy. Zawsze najważniejsza była kuchnia (no i jeszcze ogródek). Utrzymanie jakości kosztuje najwięcej. Nie tylko o pieniądze tu chodzi ale przede wszystkim o oddane życie tej idei. O najdrobniejszych, niezliczonych szczegółach które które w połączeniu mają piękne albo katastrofalne skutki. Teraz już wiem że to nie wystarczy. Wiem, że się myliłem i wiem że szybko muszę to zmienić. Postanowiłem opuścić Mozzę, w celu zebrania pieniędzy na nowy piec do pizzy bez którego nie jesteśmy w stanie zapewnić Wam odpowiedniej obsługi. Brakuje nam mocy, jakości i wydajności co daje odzwierciedlenie na finansowych obrotach które nie pozwalają na podstawowe opłaty dla rządu. Nowy piec pozwoli nam polepszyć, zwiększyć i przyspieszyć obsługę Waszych zamówień. Nowy piec uratuje nas od astronomicznych rachunków za prąd które generuje nasz obecny przestarzały piec z którym mamy coraz większe problemy. Nie wyjeżdżam pracować na budowie, choć z przyjemnością przypomniałbym sobie te czasy.Wyjeżdżam w celu promocji naszej wspólnej pizzerii. Bo bez promocji, tak samo jak bez nowego pieca nie jesteśmy w stanie prawidłowo funkcjonować - co w konsekwencji powiększa nasze już i tak za duże problemy. Wierzę w zespół który pozostaje do waszej dyspozycji. Z racji na ograniczoną wydajność, będziemy skupiać się na obsłudze sali i odbiorach osobistych.Bardzo proszę o wsparcie ❤️‍🩹 A ja za kilka kilometrów, o ile zaraz nie pęknie mi rama od obciążenia, opowiem Wam o polsko włoskim sosie pomidorowym który dla Was przygotowaliśmy.

Prowadzenie gastronomii bez zaplecza finansowego przez pojedynczą, osobę, jest jak nieustanna walka, gdzie każdy dzień przynosi nowe wyzwania, a jedynym towarzyszem tej podróży jest samotność, która przeradza się w pasję, napędzającą do działania, ale też prowadzącą do utraty samego siebie.


There is no description yet.

There is no description yet.

The world's first card for receiving payments. The Payment Card.
The world's first card for receiving payments. The Payment Card.
Find out more

Moneyboxes

Nobody created moneybox for this fundraiser yet. Your moneybox may be the first!

Donations 65

 
Paweł
20 zł
 
Patrycja Maczyńska
50 zł
 
Trzymam kciuki
80 zł
 
Anna
50 zł
 
Dalia
300 zł
 
Magdalena Adamczyk
100 zł
 
Marek
50 zł
 
Maciej (dawny sąsiad :))
300 zł
 
Mateusz
10 zł
 
User unregistered
20 zł
See more

Comments 1

 
2500 characters
  •  
    User unregistered

    to się zaraz rozkręci :D pozdro

    100 zł