Prozaik - food truck Wrocław
Prozaik - food truck Wrocław
Our users created 1 264 475 fundraisers and raised 1 455 611 385 zł
What will you fundraise for today?
Description
Witajcie Moi Drodzy!
Jestem młodym kucharzem z wieloletnim doświadczeniem, ale niestety bez możliwości samodzielnego otwarcia własnej działalności. Proszę Was o pomoc w rozpoczęciu prac nad NASZYM food trackiem.
PROZIAK! - ponieważ pragnę karmić Was tradycyjnym polskim i zapomnianym już proziakiem z ponad 300-stu letniego przepisu pochodzącego z mojego rodzinnego Podkarpacia.
Dlaczego proziak?
Ponieważ to nasz polski, tradycyjny placek mączny (bez żadnych półproduktów), wypiekany na blasze opalanej drewnem bezpośrednio przed podaniem.
Planuję współpracę z lokalnymi, małymi przedsiębiorstwami. Nie będę korzystał z produktów zagrażających środowisku, takich jak plastik! Mamy wiele dostępnych ekologicznych, biodegradowalnych zamienników i z nich chcę korzystać!
Proziak to tani i pełnowartościowy zamiennik buły czy kebsa, a co za tym idzie zdrowszy i tańszy produkt dla Was!
Dlaczego food truck?
Ponieważ chcę być dostępny dla Was w najlepszych miejscach Wrocławia.
W okresie letnim planuję przebywać na plażach miejskich, Wyspie Słodowej i różnorakich festiwalach, czyli dokładnie tam, gdzie najbardziej potrzebujecie się posilić!
Po drugie koszt utrzymania food truck'a jest niższy niż lokalu, a co za tym idzie cena dla Was też jest niższa! :)
Przewidywany cennik gotowych proziaków :)
Wszystkie poniżej przedstawione warianty będą dostępne w wersji wegetariańskiej i wegańskiej.
- Proziak klasyczny (bez dodatków) ciepły lub zimny - 3 zł
- Proziak na słono/słodko, w wersji przekąski - 5-7 zł
- Proziak na słono, jako danie główne, wytrawny - 8-11 zł
- Proziak max! Jako danie główne dla głodomora z wieloma dodatkami - 12-13 zł!
Jeżeli uda się zebrać potrzebną kwotę, planuję start na sezon 2021! Natomiast w przypadku nieuzbierania sumy pieniędzy, której różnicy do pełnej potrzebnej kwoty nie byłbym w stanie odłożyć do 20.02.2021r., wszystkie zebrane środki zostaną zwrócone Darczyńcom.
Kosztorys, czyli ile i na co zbieram:
- 15-18 tys. zł - food truck/przyczepa gastronomiczna oznakowanie firmowe,
- 3-4 tys. zł - przygotowanie pojazdu zgodnie z wytycznymi i odbiór przez sanepid,
- 1 tys. zł - zakupienie specjalnych blach oraz komina i przygotowanie do bezpiecznego opalania drewnem,
- 1 tys. zł - odzież i wyposażenie używane w kuchni oraz zakup opakowań biodegradowalnych,
- 3 tys. zł na start, w tym: zakup pierwszych produktów i opłacenie czynszu za postój.
Całkowity kosztorys to od 23tys. do 27 tys. zł.
Dla wszystkich Darczyńców będzie przygotowane wspólne świętowanie i degustacja! :)

There is no description yet.
Create a tracking link to see what impact your share has on this fundraiser. Find out more.
Create a tracking link to see what impact your share has on this fundraiser. Find out more.