id: eugjb5

Prozaik - food truck Wrocław

Prozaik - food truck Wrocław

Our users created 1 264 475 fundraisers and raised 1 455 611 385 zł

What will you fundraise for today?
Create fundraiser

Description

Witajcie Moi Drodzy!


Jestem młodym kucharzem z wieloletnim doświadczeniem, ale niestety bez możliwości samodzielnego otwarcia własnej działalności. Proszę Was o pomoc w rozpoczęciu prac nad NASZYM food trackiem.


PROZIAK! - ponieważ pragnę karmić Was tradycyjnym polskim i zapomnianym już proziakiem z ponad 300-stu letniego przepisu pochodzącego z mojego rodzinnego Podkarpacia.


Dlaczego proziak?

Ponieważ to nasz polski, tradycyjny placek mączny (bez żadnych półproduktów), wypiekany na blasze opalanej drewnem bezpośrednio przed podaniem.


Planuję współpracę z lokalnymi, małymi przedsiębiorstwami. Nie będę korzystał z produktów zagrażających środowisku, takich jak plastik! Mamy wiele dostępnych ekologicznych, biodegradowalnych zamienników i z nich chcę korzystać!


Proziak to tani i pełnowartościowy zamiennik buły czy kebsa, a co za tym idzie zdrowszy i tańszy produkt dla Was!


Dlaczego food truck?

Ponieważ chcę być dostępny dla Was w najlepszych miejscach Wrocławia.

W okresie letnim planuję przebywać na plażach miejskich, Wyspie Słodowej i różnorakich festiwalach, czyli dokładnie tam, gdzie najbardziej potrzebujecie się posilić!

Po drugie koszt utrzymania food truck'a jest niższy niż lokalu, a co za tym idzie cena dla Was też jest niższa! :)


Przewidywany cennik gotowych proziaków :)

Wszystkie poniżej przedstawione warianty będą dostępne w wersji wegetariańskiej i wegańskiej.

  • Proziak klasyczny (bez dodatków) ciepły lub zimny - 3 zł
  • Proziak na słono/słodko, w wersji przekąski - 5-7 zł
  • Proziak na słono, jako danie główne, wytrawny - 8-11 zł
  • Proziak max! Jako danie główne dla głodomora z wieloma dodatkami - 12-13 zł!


Jeżeli uda się zebrać potrzebną kwotę, planuję start na sezon 2021! Natomiast w przypadku nieuzbierania sumy pieniędzy, której różnicy do pełnej potrzebnej kwoty nie byłbym w stanie odłożyć do 20.02.2021r., wszystkie zebrane środki zostaną zwrócone Darczyńcom.


Kosztorys, czyli ile i na co zbieram:

  • 15-18 tys. zł - food truck/przyczepa gastronomiczna oznakowanie firmowe,
  • 3-4 tys. zł - przygotowanie pojazdu zgodnie z wytycznymi i odbiór przez sanepid,
  • 1 tys. zł - zakupienie specjalnych blach oraz komina i przygotowanie do bezpiecznego opalania drewnem,
  • 1 tys. zł - odzież i wyposażenie używane w kuchni oraz zakup opakowań biodegradowalnych,
  • 3 tys. zł na start, w tym: zakup pierwszych produktów i opłacenie czynszu za postój.

Całkowity kosztorys to od 23tys. do 27 tys. zł.


Dla wszystkich Darczyńców będzie przygotowane wspólne świętowanie i degustacja! :)

There is no description yet.

There is no description yet.

Download apps
Download the Zrzutka.pl mobile app and fundraise for your goal wherever you are!
Download the Zrzutka.pl mobile app and fundraise for your goal wherever you are!

Comments

 
2500 characters
Zrzutka - Brak zdjęć

No comments yet, be first to comment!