Badania laboratoryjne
Badania laboratoryjne
Our users created 1 242 766 fundraisers and raised 1 393 094 132 zł
What will you fundraise for today?
Description
Społeczna zbiórka na wykonanie badań laboratoryjnych żywności, a konkretnie trzech różnych kurczaków: - Najtańszy kurczak jakiego uda mi się znaleźć - Kurczak z nalepką wolnego chowu - Kurczak, który na 100% był chowany na wsi Przebadamy produkty na wszystkie najważniejsze parametry, a wyniki zostaną umieszczone na blogu słoikowo.pl oraz wykop.pl. Kwota do zebrania jest podana z niewielkim marginesem, bo jedno badanie będzie kosztowało około 1300-1500 zł. W przypadku niewykorzystania środków, będziemy myśleli o kolejnych badaniach :)
Czy to całe EKO i BIO to rzeczywiście HIT?
Sprawdzimy to dzięki waszemu wsparciu! Każda złotówka wpłacona na tą zbiórkę, zostanie przeznaczona na wykonanie i merytoryczne przygotowanie wyników badań.
Trzy badania i trzy kurczaki.
Najtańszy i najbardziej napompowany, ten z certyfikatem wolnego chowu i taki z najprawdziwszej wsi od zwykłego rolnika. Sprawdźmy wspólnie co powiedzą wyniki. W którym będzie najmniej antybiotyków i tłuszczu? Gdzie zbyt duża ilość wody? Sprawdzimy to wspólnie!
Zrobię podsumowanie z każdej przekazanej mi złotówki.
There is no description yet.
Create a tracking link to see what impact your share has on this fundraiser.
Create a tracking link to see what impact your share has on this fundraiser.
Poza tym kurczak fermowy to jedzenie biedoty ... jakimi są POlacy niestety... kiedyś luksus teraz KFC syf w obsypce dwa razy większych podstawa diety polskich nędzarzy. Zachód je wołowinę
Proszę o wsparcie ID:43wagu
Dobrze by było zrobić jak się wogóle uda bo widzę, że zbiórka się kisi łososia ... ja uwielbiam dobrego wędzonego z beczki-niby taki zdrowy- trzeba przebadać bałtyckiego dzikiego z Ustki wziąć( bo niby Bałtyk takie szambo) , szwedzkiego z Atlantyku dzikiego (poza bałtykiem np z rzeki Lagan -południowa Szwecja- i z tych polskich firm co biorą z farm z Norwegii tej pani minister co był filmik na necie że syf i malaria i antybiotyki i czort wie co jeszce , co przerabiają najwięcej Suempol czy jakieś tam inne firmy. Zobaczyć ile dioxyn. PCB bo niby ma tyle omega 3 a omega 3 to podstawa dla zdrowia ale co z innymi toksynami czy w normie czy nas trują bo tyle się pojawia info o tym ...
https://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2018/03/24/why-farmed-salmon-are-toxic.aspx?utm_source=dnl&utm_medium=email&utm_content=art1&utm_campaign=20180324Z2&et_cid=DM200213&et_rid=254900889
Story at-a-glance
Salmon farming is a disaster both for the environment and for human health, and tests show farmed salmon is about five times more toxic than any other food tested
In animal feeding studies, mice fed farmed salmon developed obesity and diabetes — effects researchers believe are related to toxic exposures
Besides pesticides and antibiotics used in fish farming, the most significant source of toxic exposure is the dry pellet feed, which contains dioxins, PCBs and other toxic pollutants
PCB concentrations in farmed salmon are, on average, eight times higher than in wild salmon
Farmed salmon also does not have the nutritional profile of wild salmon, containing more than 5.5 times more omega-6 fat than wild salmon, which further skews rather than corrects most people’s omega-3 to omega-6 ratio
Jak największej ilości pieniędzy na badania! :)
Dobra robota, jedziesz dalej!